- Thai Chili Restaurant

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:


Culinaire reis

Van som tam uit het noordoosten tot op houtskool gebakken vis uit het zuiden, Thailand kent verschillende regionale keukens. Wat die keukens met elkaar verbindt is de balans tussen de fundamentele smaken zoet, zuur, zout, pittig en (soms) bitter. Eten bij Thai Chili is een culinaire reis door heel Thailand. Je proeft er gerechten uit alle windstreken.

Verse kruiden

Een kenmerk van de Thaise keuken is het gebruik van veel verschillende verse kruiden en specerijen zoals Thaise basilicum, koriander, galanga, Thaise chilipeper, gember, citroengras, tamarinde, citroenblad en koenjit. Bij Thai Chili gebruiken we die specerijen en kruiden uitsluitend vers. We halen ze zoveel mogelijk rechtstreeks uit Thailand.

Sanuk en sabai

Sanuk is een onderdeel van de Thaise cultuur. Het betekent plezier, het naar je zin hebben. Sanuk hangt samen met sabai: gelukkig zijn. Samen eten is sanuk. Als je dat vaak genoeg doet, word je vanzelf sabai. Het is de Thaise kunst van het genieten.

 
Rijst

Rijst is de basis voor de Thaise keuken. Het Thaise woord voor eten ‘khin khao’ betekent zelfs letterlijk ‘rijst eten’. Een duidelijker bewijs voor de verwevenheid van rijst met de Thaise keuken is er niet.


 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu